maandag 19 april 2010

Weerkoffer


Dit is mijn weerkalender, in de vorm van een trein. Elke wagon stelt een dag voor, die wordt voorgesteld door een symbool en een kleur. Per dag kun je dan het weer aangeven door middel van symbolen en dit zowel in de voor- als in de namiddag. Helemaal langs voor kunnen de kleuters het mannetje aankleden naargelang het weer (jas, muts, zwembroek, lange broek, enzovoort). Ook het seizoen kan worden aangebracht. Om aan te geven wie de weerman of -vrouw is, heb ik een zonnebril voorzien.

Bij de weerkalender horen ook nog 3 meettoestellen:

Dit is een anemometer. Daarop kunnen de kleuters de windsnelheid aflezen. De strookjes zijn telkens verzwaard door het houten latje. Hoe zwaarder het strookje, hoe meer wind er moet zijn om het strookje in beweging te brengen.


Dit is een regenmeter. Hierop kunnen de kleuters zien dat hoe meer water in de regenmeter zit, hoe meer het geregend heeft.


Dit is een thermometer. Op de thermometer is aangeduid wanneer we bepaalde kledij kunnen dragen. Zit het einde van een streepje in een bepaalde zone, dan kunnen de kleuters aflezen welke kledij ze aan mogen doen.

1 opmerking:

 1. Hallo!

  Ik ben een eerstejaarsstudente eveneens aan Katho Tielt.
  Ik krijg ook de opdracht om een weerkoffer te maken.
  Zou jij me eventueel kunnen helpen met je weerkaartjes?
  Ik vind ze heel goed!

  Alsvast bedankt
  Groetjes Steffi

  BeantwoordenVerwijderen