dinsdag 8 december 2009

Stage BC De Sint


Van maandag 30 november tot woensdag 2 december kregen we de kans om voor de eerste maal op stage te gaan. Samen met Elien Derreveaux uit de andere klas stond ik in de derde kleuterklas C in Sint-Lutgardis Meulebeke. In het begin van het jaar mochten we al enkele keren observeren, maar nu was het de bedoeling dat we enkele activiteiten overnamen. Met het belangstellingscentrum De Sint, kregen we een onderwerp dat de kleuters enorm aansprak.

We mochten het ochtend- en het middagonthaal overnemen, waarin de kalender, de aanwezigheden, de weerkalender, de nieuwtjes, enzovoort aan bod komen. Het was vooral de bedoeling dat we op een creatieve manier de aanwezigheden van de kinderen opnamen in het thema van De Sint.

We staken ook een beeldactiviteit in elkaar die we elke dag in groepjes van vier kleuters maakten. De activiteit bestond eruit een gekke zwarte piet te maken. Een kleuter mocht op een stuk behangpapier gaan liggen en wij tekenden die over en maakten er een zwarte piet van. De kleuters mochten op een creatieve manier de zwarte piet aankleden. Één groepje maakte ook een Sinterklaas, ook daar stond het creatieve van de kleuters centraal.

Als laatste mochten we een bewegingslesje geven dat voorzien was van een opwarming, een vrij bewegingsspel en een relaxatie. Sint en Piet kwamen al pratend de turnzaal binnen, ze hadden een probleem. Opeens merkten ze de kinderen op. Wat een geluk! Er was maar één zwarte piet meer om cadeautjes rond te brengen, niet alle kinderen zullen op tijd hun pakjes krijgen. De Sint vroeg aan de kleuters of ze hen wilden helpen. De kinderen waren zeer enthousiast en hielpen mee als echte zwarte pieten. Nadat ze zo flink geholpen hadden kregen ze van de Sint en zwarte piet een pietendiploma!

De stage is mij enorm goed bevallen en we kregen heel wat tips van onze mentor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten